Så gör du viral succé - 8 tips / by Mikael Cross

Varför går vissa videor bättre, delas mer och like:as mer än andra videor? Svaret på frågan handlar om hur bra ni lyckas skapa engagemang. Innehåll som engagerar blir oftast virala och delas mer än annat innehåll så här kommer åtta tips på hur du ska tänka om du ska skapa innehåll för rörliga medier som engagerar. Enjoy!

1. Identifiera historien bakom

Identifiera historier och berättelser som passar för rörliga medier. Tänk visuellt. Ni ska fånga och skapa känslor med ert innehåll. Få tittarna att känna känslor och ni vinner deras hjärtan (och delningar).

2. Skippa säljet

Förtroende mellan ditt varumärke och tittarna är allt. För mycket logotyper och "sälj" resulterar alltid i att tittarnas förtroende för ditt varumärke minskar. Var genuin. Ge utan att förvänta dig något tillbaka.

3. Lär från journalister

Låt dig inspireras från journalister och rubriksättare. Journalister och rubriksättare är experter på att lyfta fram historier och göra dem intressanta. 

4. Undvik störande grafik

Bland det värsta som finns är videor med på tok för mycket reklam, grafik och störande animationer. Undvik att använda för mycket grafik eller störande animation. Håll det enkelt men snyggt.

5. Ge tittarna mervärde

Era videor måste förtjäna visningar och delningar. Vilka mervärden kan ni ge era tittare?

6. Kom till poängen - snabbt

Dra inte ut på det. Tittare är otåliga så kom till poängen och skapa intresse så fort ni kan.

7. Använd lockande rubrik och miniatyrbild

Ge er video en stark titel och lockande miniatyrbild. Vill du veta mer om hur du kan bli bättre på att skriva rubriker? Kolla in - 5 Easy Tricks to Help You Write Catchy Headlines

8. Dela Dela Dela

Se till att era videor enkelt kan delas vidare på social medier som Facebook, Twitter, Instagram och Youtube.


Vi är contentbyrån specialiserade på konceptutveckling, storytelling och visuellt innehåll. Tillsammans med konsulter/strateger, kreatörer och projektledare hjälper vi kunder att skapa strategier och innehåll som ger affärer, stärker varumärken och engagerar. Skicka oss ett mail på info[a]merixmedia.se så berättar vi mer!
Source: http://www.merixmedia.se